Prev Next

Datum
De Feanster 40 zal in 2020 plaatsvinden op zondag 13 september. 

Locatie / Startplaats
De startplaats van de Feanster 40 is zwembad “Wettervlecke” te surhuisterveen.
adres: Badlaan 2, 9231 BA Surhuisterveen.

Inschrijvingen
Kosten van deelname zijn afhankelijk van moment van inschrijven. De inschrijfkosten zijn € 18,00. Inschrijfkosten zijn exclusief huur chip voor tijdsregistratie. Restitutie van inschrijfgeld is vanaf 1 augustus niet meer mogelijk. De voorinschrijving is open tot en met 29 augustus 2020. Na-inschrijven is mogelijk en kost €20,00.

Minimumleeftijd
De minimumleeftijd voor deelname aan de Feanster 40 is 13 jaar.

Afstanden
1 kilometer zwemmen (40 baantjes), 30 kilometer fietsen, 9 kilometer lopen.

Starttijden

Deelnemers starten in series van dertig personen. De starts vinden plaats tussen acht uur en half twee. De exacte startijden worden na de sluiting van de inschrijving bekendgemaakt.

Het is mogelijk een verzoek in te dienen om rond een bepaald tijdstip te starten of samen met een andere deelnemer te starten. Meestal kunnen we daar wel rekening meehouden. Dien het verzoek wel in voor het sluiten van de inschrijvingen via ons mailadres, feanster40 // @ // feanster40.nl.

Finish
De finish is in het centrum van Surhuisterveen, op de Kolk, voor Brasserie Kolkzicht. Let op: de finish sluit 2 uur en 30 minuten na de wedstrijdstart. Op dat tijdstip moeten ook alle recreanten binnen zijn. Denkt u meer dan 3 uren bezig te zijn? Stuur ons een mail, dan delen we u in bij een van de eerdere starts.

Zwemmen

- Het zwemmen vindt plaats in het 25 meterbad van zwembad Wettervlecke.

- Het gebruik van wetsuits is niet toegestaan.

- Alle deelnemers starten uit het water.

- Iedereen krijgt ter plaatse een badmuts. Het is verplicht deze te dragen.

Fietsen en lopen

- Het dragen van muziek is verboden, om veiligheidsredenen. Deelnemers die toch muziek dragen zullen worden gediskwalificeerd.

- Voor de wedstrijddeelnemers geldt een verbod op stayeren. Wedstrijddeelnemers die toch stayeren, kunnen door de organisatie worden gediskwalificeerd.

- Bij de recreanten is stayeren wel toegestaan.

- Voor alle deelnemers is bij het fietsen een helm verplicht.

- In het parc fermé mag niet worden gefietst. De in- en uitgang wordt gemarkeerd met een balkje of lat. Deelnemers die toch fietsen in het parc fermé, kunnen worden gediskwalificeerd.

- Startnummers dienen tijdens het lopen aan de voorkant te worden gedragen. Tijdens het fietsen is het dragen van het nummer aan de achterkant ook toegestaan. Bij de inschrijftafel zijn startnummerbanden te koop, zolang de voorraad strekt.

Fietsenstalling
Na het beëindigen van het fietsparcours kunt u uw fietsen stallen bij het zwembad in het parc fermé. Het parc fermé wordt weliswaar bewaakt en alle mensen die een fiets meenemen worden gecontroleerd, maar uw fiets laten staan is op eigen risico.

Chip t.b.v. tijdsregistratie

Alle deelnemers dragen een chip van Mylaps t.b.v. de tijdsregistratie. Wie een chip huurt, dient deze na afloop in te leveren in de tent bij de finish.

Bedrijvencompetitie

Binnen de Feanster 40 is een aparte wedstrijd voor bedrijfsteams. Hier vind je alle informatie over de bedrijvencompetitie.

Wedstrijd
- Van de heren- en dameswedstrijd wordt een apart eindklassement gemaakt.

- Volgens onderstaande criteria worden deelnemers toegelaten tot de wedstrijd. Hierbij geldt vol=vol. 

De criteria worden vanaf boven toegepast.
* De (overall) top-25 van vorig jaar
* Drie wildcards, uitgedeeld door de organisatie. Deelnemers die hier aanspraak op willen maken kunnen een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
* De deelnemers die de Feanster 40 in een tijd binnen de 2:10.00 hebben volbracht (op volgorde van inschrijving)
* Overige wedstrijdinschrijvingen (op volgorde van inschrijving)

Hierbij geldt een maximum van dertig deelnemers. 

Contactgegevens

Het Feanster 40-comité is te bereiken via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deelnemersinformatie
Alle deelnemers ontvangen ca. een week voor de Feanster 40 een e-mail met daarin alle benodigde (wedstrijd) informatie.

Parcours (klik op de afbeelding voor groter beeld)

Om de .gpx bestanden van de loop- en fietsroute te downloaden, klik hier.


Hoofdsponsor

Twitter