• slide3.png
  • feanster-40.jpg
  • slide2.png
  • slide4.png

Informatie en regels Feanster 40

Datum
De Feanster 40 zal in 2024 plaatsvinden op zondag 9 juni.

Locatie / Startplaats
De startplaats van de Feanster 40 is zwembad “Wettervlecke” te surhuisterveen.
adres: Badlaan 2, 9231 BA Surhuisterveen.

Inschrijvingen
- De inschrijfkosten zijn € 17,50 voor deelnemers die vóór 1 mei inschrijven. Vanaf 1 mei zijn de inschrijfkosten € 22,50. Inschrijfkosten zijn inclusief huur chip voor tijdsregistratie.
- De voorinschrijving is open tot en met zaterdag 25 mei.
- Na-inschrijving in de dagen voor de Feanster 40 is mogelijk voor zover er nog ruimte is in de starts. Inschrijfkosten zijn dan € 25,00. 
- Bij afmeldingen vóór 1 mei wordt het inschrijfgeld teruggeboekt, waarbij € 3,00 administratiekosten in rekening wordt gebracht.
- Restitutie van inschrijfgeld is vanaf 1 mei niet meer mogelijk.
- LET OP: als de triathlon om onvoorziene omstandigheden moet worden geannuleerd, worden alle deelnamegelden teruggeboekt exclusief 5 euro organisatiekosten.

Minimumleeftijd
De minimumleeftijd voor deelname aan de Feanster 40 is 13 jaar.

Afstanden
1 kilometer zwemmen, 30 kilometer fietsen, 9 kilometer lopen.

Starttijden
Deelnemers starten in series van maximaal veertig personen. De starts vinden plaats tussen (onder voorbehoud) negen uur en één uur. De exacte startijden worden na de sluiting van de voorinschrijving bekendgemaakt.

Het is mogelijk een verzoek in te dienen om rond een bepaald tijdstip te starten of samen met een andere deelnemer te starten. Meestal kunnen we daar wel rekening meehouden. Dien het verzoek wel in voor het sluiten van de voorinschrijvingen via ons mailadres, feanster40 // @ // feanster40.nl.

Finish
De finish is in het centrum van Surhuisterveen, op de Kolk, voor Brasserie Kolkzicht. Let op: de finish sluit 2 uur en 10 minuten na de wedstrijdstart. Op dat tijdstip moeten ook alle recreanten binnen zijn. Denkt u meer dan 2 uren en 45 minuten bezig te zijn? Stuur ons een mail, dan delen we u in bij een van de eerdere starts.

Zwemmen
- Het zwemmen vindt plaats in zwembad Wettervlecke.
- Het gebruik van wetsuits is niet toegestaan.
- Alle deelnemers starten uit het water.
- Iedereen krijgt ter plaatse een badmuts. Het is verplicht deze te dragen.

Fietsen en lopen
- Het dragen van muziek is verboden, om veiligheidsredenen. Deelnemers die toch muziek dragen zullen worden gediskwalificeerd.
- Voor alle deelnemers geldt een verbod op stayeren en samen fietsen.
- Voor alle deelnemers is bij het fietsen een helm verplicht.
- In de wisselzone mag niet worden gefietst. De in- en uitgang wordt gemarkeerd met een balkje of lat. Deelnemers die toch fietsen in de wisselzone, kunnen worden gediskwalificeerd.
- Startnummers dienen tijdens het lopen aan de voorkant te worden gedragen. Tijdens het fietsen is het dragen van het nummer aan de achterkant ook toegestaan. Bij de inschrijftafel zijn startnummerbanden te koop, zolang de voorraad strekt.

Fietsenstalling
Na het beëindigen van het fietsparcours kunt u uw fietsen stallen bij het zwembad in de wisselzone. Deze wordt weliswaar bewaakt en alle mensen die een fiets meenemen worden gecontroleerd, maar uw fiets laten staan is op eigen risico.

Chip t.b.v. tijdsregistratie
Alle deelnemers dragen een chip van Mylaps t.b.v. de tijdsregistratie. Wie een chip huurt, dient deze na afloop in te leveren op het zwembadterrein. Voor het niet inleveren van de chip wordt € 50,00 in rekening gebracht.

Wedstrijd
- Van de heren- en dameswedstrijd wordt een apart eindklassement gemaakt.
- Voor de wedstrijd geldt vol=vol.

Contactgegevens
Het Feanster 40-comité is te bereiken via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deelnemersinformatie
Alle deelnemers ontvangen ca. een week voor de Feanster 40 een e-mail met daarin alle benodigde (wedstrijd) informatie.

Parkeren
In Surhuisterveen zijn verschillende openbare parkeerterreinen. Het Torenplein is het dichtste bij: daarvandaan kan binnendoor, via het pad De Schakel, het zwembad worden bereikt.

Parcours
De routes van het fiets- en loopparcours zijn hieronder vermeld. Voor de liefhebbers zijn hier gpx-bestanden te vinden.

Het fietsparcours is verkeersarm. Deelnemers rijden vier rondes van 7,5 kilometer, met keerpunten op de Badlaan (rondje rijden) en op de kruising Wildveld/Trije Roeden. 

Bij het lopen moet de aanlooproute worden gevolgd, plus daarna nog vijf rondes. Dat betekent dat je klaar bent bij de zesde doorkomst bij de finish. Op het scorebord bij de finish is duidelijk zichtbaar hoeveel rondes je hebt gedaan.

Hieronder het loopparcours, met de aanlooproute naar De Kolk en daarna de loopronde die vijf keer moet worden volbracht.

 

Hoofdsponsor